SEDNICA PARLAMENTA PRIVREDNIKA REGIONALNEPRIVREDNE KOMORE ŠUMADIJSKOG I POMORAVSKOG UPRAVNOG OKRUGA

U Privrednoj komori Srbije- Regionalnoj privrednoj komori Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga danas je održana druga sednica Parlamenta privrednika.

Sednici, kojom je predsedavao Dragan Pejčinović, prisustvovali su i Predrag Petrović, generalni sekretar Privredne komore Srbije, Nermina Ljubović, zamenica generalnog sekretara, i Kristina Đurić, zamenica direktora pravno-političkog odeljenja Privredne komore Srbije. Članovima Parlamenta predstavljena je šesta kvartalna analiza primene propisa Privredne komore Srbije. Ova analiza predstavlja novi mehanizam komunikacije Privredne komore Srbije sa Vladom Repubike Srbije, koja sadrži predloge članica za donošenje, izmene i dopune propisa u cilju poboljšanja kvaliteta njihove primene. Zahvaljujući zakonodavnim aktivnostima Privredne komore Srbije, u saradnji sa Vladom Republike Srbije i državnim organima, uspešno je realizovano 25 inicijativa, koje su stigle iz privrede.

O tekućim privrednim kretanjima na području Šumadije i Pomoravlja, privrednike je informisao v.d. direktora Privredne komore Srbije- Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, Predrag Lučić, koji je posebno naglasio da je privreda Šumadije i Pomoravlja, u prvih 7 meseci ove godine, ostvarila rast fizičkog obima industrijske proizvodnje od 9,1%, uz ukupan obim spoljnotrgovinske razmene od oko 1,9 milijardi evra i ostvaren suficit od 170,7 miliona evra.