VOJIN VASOVIĆ: USPEH FILMA "Bio dvaput jedan kralj"

Najnoviji animirani film "Bio dvaput jedan kralj" krenuo na festivalsku turneju i da je već selektovan na preko 20 svetskih i regionalnih festivala. 

Na nedavno održanom "Kraljevskom filmskom festivalu" u Kraljevu, kompozitori filma Vladimir Kerkez i Aleksandar Randjelović osvojili su nagradu za najbolju originalnu muziku. 

Film je selektovan na prestižnom festivalu animacije u Otavi koji se održava od 20. do 24og septembra, a u narednih mesec dana biće prikazan i na festivalima u Italiji, Indoneziji, Holandiji, Španiji i Americi. Domaća publika će imati priliku da pogleda film u zvaničnoj selekciji festivala Balkanima koji će se održati od 3. do 7. oktobra u Beogradu.

"Bio dvaput jedan kralj" je priča o kralju koji ima podvojenu ličnost i očajnički pokušava da se otarasi samog sebe. Nastao je u srpsko-kanadsko-madjarskoj ko-produkciji To Blink Animation studia sa  produkcijama Plan 9 i AZT Media.  Scenario filma bio je uvršćen u 20 najboljih scenarija Evrope u okviru European Short Pitch-a u Luksemburgu, a dobio je i nagradu za najbolji projekat na SEE Festivalu u Los Anđelesu. Film je podržam od strane FIlmskog centra Srbije i kanadskog državnog i regionalnog fonda.

Kao i u prethodnom animiranom filmu koji je osvojio 30 međunarodnih nagrada "Svakih pet minuta", pisac i reditelj filma je Vojin Vasović, a dizajn karaktera i art direkciju potpisuje Nikola Stepković.

trejler filma: https://vimeo.com/139400811