ŠERBEDŽIJA ZA NIKOLJDAN U „VIDOSAVU”

Promocija hit knjige „Beleška o piscu”

U subotu, 19. decembra (da, da, baš na Svetog Nikolu) u Klubu „Vidosav” biće promovisana knjiga Andreja Popovića „Beleške o piscu” koju je prošle godine izdala beogradska izdavačka kuća „Smart studio”, a o kojoj u pogovoru pišu vodeće ličnosti iz kulture u regionu: Vidosav Stevanović, Igor Mandić, Rade Šerbedžija i Goran Marković.

U „Belešci o piscu” nema ni traga duhovnog i političkog nasilja zakasnelog nacionalizma koje je postalo naša svakodnevica, hrana tabloiziranih medija, otrov intelektualnog života i umetnosti, uništitelj duha kritike, otpora i poruge... Priča o večno ljudskom traženju svojega „Ja” i to u ludističko (zaigranoj) filozofskoj maniru iskusne persone, koja će i osećanje smrtnosti doživljavati auto-ironično..., stoji, između ostalog u najavi izdavača ovog izdanja u njihovoj ediciji za autobiografska i biografska dela.

Knjigu će predstaviti autor Andrej Popović i njegov gost poznati glumac i reditelj Rade Šerbedžija.

Početak predstavljanja knjige u Klubu „Vidosav” je, takođe, u neobičajenih 13 sati a za sve zainteresovane obezbeđen je i prevoz do Botunja. Autobus polazi u 12 sati i 30 minuta sa stajališta u Lepeničkom bulevaru (prekoputa Zastavinog solitera) i vraća se u Kragujevac po završetku programa.